Popis výrobku
Jedno z prvních naturálních vín z našeho vinařství. Tohle víno reprezentuje nový směr, kterým se chceme vydat. Maximum péče ve vinici, minimum technologických zásahů během výroby vína.
Mošt získaný bez lisování jsme nechali spontánně prokvasit a několik měsíců ležet na jemných kvasničních kalech. Díky tomu tento Ryzlink získal krásnou vyváženou plnou chuť, intenzivní vůni po meruňkách a příjemnou kyselinkou v závěru.
Víno je nefiltrované, proto nechte láhev před podáváním chvíli stát, aby se jemný kal ustálil na dně láhve, a poté opatrně nalévejte. Obsahuje minimální množství síry.
Tento Ryzlink získal BRONZOVOU MEDAILI v mezinárodní soutěži GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2022. ZLATOU medaili získal ze Znojemské podoblasti.
Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Ingredience
1 vepřová panenka
sůl
pepř
snítka šalvěje
1 červená cibulka
100g másla
pečené brambory
Obtížnost: střední, Čas přípravy: 30 min., Porcí: 4
Postup
1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3-4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžová. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.