CABERNET SAUVIGNON 2020 natural

Mošt získaný bez lisování jsme nechali spontánně prokvasit a několik měsíců ležet na jemných kvasnišních kalech. Díky tomu víno získalo krásnou vyváženou, plnou chuť s příjemnou kyselinkou. Věříme, že stejně jako nás nadchne i tebe!


Odrůda: Cabernet Sauvignon

Kategorie: moravské zemské víno

Ročník: 2020

Alkohol: 12%

Zbytkový cukr: suché

350,-

Popis výrobku

Mošt získaný bez lisování jsme nechali spontánně prokvasit a několik měsíců ležet na jemných kvasnišních kalech. Díky tomu víno získalo krásnou vyváženou, plnou chuť s příjemnou kyselinkou. Věříme, že stejně jako nás nadchne i tebe!

K tomuto vínu doporučujeme jídlo dle českých someliérů:

Topinka s hovězím steakem a žampiony

ingredience
4 silnější plátky chleba
200 g hnědých žampiónů nebo
jiných hub podle vlstní chuti.
špetka drceného kmínu
čerství tymián
1 cibule
400g vyzrálého hovězího masa
na steak (např. květová špička)
olej
sůl, pepře
3 stroužky česneku
20g másla + máslo na potření
topinky
čerstvý špenát

Obtížnost: střední, Čas přípravy: 30 min, Porcí:4

Postup

1. Houby nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky. Na pánvi nechte zesklovatět cibuli. Přidejte žampiony, restujte.
2. Osolte, opepřete a přidejte kmín. Odstavte, dochuťte lístky tymiánu.
3. Maso nechte odstát do pokojové teploty a poté ho potřete olejem.
4. Pánev rozpalte na vysokou teplotu. Až se maso "pustí", steak otočte a teplotu snižte na polovinu.
5. Na maso položte máslo a až se rozteče na pánev, přidejte 2 rozbité stroužky česneku. Maso přelévejte česnekovým máslem.
6. Když je steak propečený, zabalte ho alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
7. Na pánvi opečte chléb. Steak nakrájejte, osolte ho a opepřete.
8. Topinku potřete česnekem a máslem, osolte. Poté na ni poklaďte listy špenát, houbovou směs a plátky steaku.

Další detaily

Ročník:
2020
Kategorie:
Zemské
Zbytkový cukr:
Suché
Obsah alkoholu:
12 %
Šarže:
6/20