Popis výrobku
První oranžové dezertní víno v České republice, unikátní svojí chutí a strukturou. Díky dlouhému macerování při nízké teplotě dosáhlo víno více taninového a hlubšího projevu. Nízká teplota kvašení zajistila svěžest a aroma typické pro Rulandské šedé. Lehké tóny tropického ovoce, pomerančů snoubené s vynikající vyzrálosti hroznů dodávají dlouhá dochuť. Sladkost přechází do medu a jemného likéru.
Doporučuje k tomuto receptu, který pro vás vybrali čeští sommeliéři:
Těstovy s houbovou omáčkou.
Příprava jídla a ingradience
500g těstovin- např. širokých nudlí
3 hrsti čerstvých hub
2 lžíce zakysané smetany
1 velký stroužek česneku
čerstvá majoránka
čerstvá pažitka
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Obtížnosti: střední
čas přípravy: 30 minut
porcí: 6
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení.
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme směs hub s prolisovaným stroužkem česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Poté, co se ze směsi odpaří většina vody, přidejte zakysanou smetanu.
4. Těstoviny vmíchejte do omáčky a podávejte zasypané čerstvými bylinkami.