Popis výrobku
Pét-Nat (z fr. Pétillant naturel, přírodně šumivé) je jemně perlivé víno, které je charakteristické svojí lehkostí a nádhernou ovocnou chutí. Od šampaňského či tradičních sektů jej odlišuje především jiná technologie výroby, díky které má víno zcela odlišný charakter než znáte z klasických šumivých vín. Výroba Pét-Natu vyžaduje mnoho ruční práce a zkušeností, je nutné neustále sledovat průběh kvašení a naplánovat další procesy tak, aby se vše povedlo. Odměnou je nádherné víno, které právě držíte v ruce.
Tento Pét-Nat je vyroben z jemně lisovaných hroznů odrůdy Chardonnay, ke kterým jsme přidali i malou část Rieslingu a Pinotu noir. Takto získaný mošt jsme nechali spontánně prokvasit. Bez filtrování jsme výsledné víno nalahvovali do čirých lahví, kde pod korunkovým uzávěrem dobíhá kvašení a vznikají jemné bublinky, díky kterým víno příjemně šumí v ústech. Můžete se těšit na netradiční zážitek a ochutnat víno vyrobené technologií, kterou se víno dělalo před stovkami let. V chuti můžete cítit nádherné ovocné tóny a krásnou vůni po květinách.
Před podáváním doporučujeme víno vychladit na teplotu 7-9 °C a nechat ustálit jemný kal na dně lahve. Při nalévání do sklenice opatrně manipulujte s lahví, aby se kvasniční kal nezvířil a víno ve sklenici bylo průzračně čisté. Tak si vychutnáte náš Pét-Nat nejlépe a pevně věříme, že vám zpříjemní vaše chvíle.